Áttekintés

A PSB Csoport jelenleg 350 kis- és középvállalkozásból áll, amelyek 425 épületraktárban, 215 PSB-Mrówka építőkereskedőnél és 45 PSB-Profi központban értékesítenek. A Csoport aktívan együttműködik több száz beszállítóval Lengyelország szerte.

Ügyfél: Polskie Składy Budowlane S.A.
Iparág: Kereskedelem és szolgáltatások
Ország: Lengyelország

Bevezetés előtt

Korábban a pénzügyi dokumentumokat (például számlákat és helyesbítő számlákat) a PSB Group és üzleti partnerei papír alapú formában továbbították. A PSB folyamatos növekedése miatt, azonban egy ilyen megoldás hozzájárult a dokumentumkezelés és a postai szolgáltatások költségeinek növekedéséhez is, egyúttal hátráltatta a munkafolyamat optimalizálását.

A beszállítói számlák feldolgozása túl sokáig tartott, ami kihatással volt a Csoport pénzügyi folyamataira. A dokumentumáramlás fokozása érdekében a társaság az integrált EDI rendszer bevezetése mellett döntött, amely elősegíti a PSB Csoport további terjeszkedését.

Főbb követelmények

A PSB Group olyan EDI platformot keresett, amely lehetővé teszi a kereskedelemmel kapcsolatos dokumentumok beszállítókkal történő küldését a meghatározott kommunikációs protokoll és az egyeztetett szabványok szerint. Az EDI-megoldás szolgáltatójának a rendszert a PSB Group vállalati struktúrából adódó üzleti folyamataihoz kellett igazítania.

A projekt egyik kulcseleme volt továbbá az EDI platform integrálása a PSB Group által használt ERP rendszerrel (Infover), így garantálva a rendszerek közötti hibátlan adatáramlást. Korábbi tapasztalatokra támaszkodva, megfelelő ajánlásokkal alátámasztva, az Infinite jóváhagyást kapott azon EDI szolgáltatók közé, akik támogatják a PSB Groupot az elektronikus adatcsere szolgáltatások terén.

Bevezetés

Az Infinite EDICommunicator kezelésével és támogatásával kapcsolatos szolgáltatások a következők:

  • EDI partner kongifuráció
  • üzenet kongifuráció
  • dokumentum kongifuráció
  • adatkonverzió
  • elektronikus aláírások
  • üzenetek titkosítása és visszafejtése
  • üzenet validáció
  • okmányforgalom figyelése
  • hibafigyelés és jelentés

A következő dokumentumok kerültek konfigurálásra a PSB Group és a beszállítók között: számla, helyesbítő számla, dokumentumfeldolgozásról való visszajelzés. A dokumentumfeldolgozási állapot visszajelzését kifejezetten a cég számára fejlesztettük ki.

Ezenkívül, egyes PSB szolgáltatók számára az Infinite létrehozta az adódokumentumok kézbesítésének alternatív módját, amely lehetővé teszi az automatizált adatfeldolgozást a PSB Group által használt rendszerbe. Az átvitel beszállítókkal való beindításának folyamata 2013-ban befejeződött.

Bevezetés után

A papíralapú dokumentumokról az elektronikus dokumentumokra való átállásnak köszönhetően a PSB Group sokkal gyorsabban tudja feldolgozni a számlákat és a helyesbítő számlákat. A jelentéskészítési funkcióval a cég folyamatosan hozzáfér a dokumentumok állapotára vonatkozó aktuális adatokhoz.

Az Infinite EDI Communicator fejlett érvényesítési mechanizmusokkal van felszerelve, amelyek lehetővé teszik a precíz adatcserét a rendszerfelhasználók között. A PSB Group jelentősen javította az adatok pontosságát, amelyek mostantól automatikusan bekerülnek a rendszerbe, így megszűnt a kézi adatbevitel.

Az Infinite EDI Communicator jó ROI-val rendelkező befektetés; a megoldás bevezetésének anyagi előnyei többszörösen meghaladják a telepítési és karbantartási költségeket. A számlázás automatizálása a szállítások gyorsabb pénzügyi rendezését eredményezte. Emellett sikerült a munkaidő optimalizálását is elérni.

A platform a PSB Group üzleti folyamataihoz került igazításra, ami előkészítette az utat a Csoport és a beszállítók közötti kommunikáció pontos szabványainak bevezetéséhez.

Az Infinite a 2010 óta tartó együttműködése során a rendszer hibamentes működését, valamint a projekt minden szakaszában átfogó támogatást biztosított.